Ontdek de beste prijs voor je favo merk of product hier!

We weten allemaal dat Nederlanders bekend staan om hun zuinigheid. Maar wat betekent dat als het om vakantie gaat? Bezuinigen ze en sparen ze, of gaan ze los en genieten ze?

Uit een recent onderzoek blijkt dat Nederlanders vrij gul zijn als het gaat om vakantie-uitgaven. De gemiddelde Nederlander geeft jaarlijks ongeveer 2000 euro uit aan vakantie. Waar geven ze al dat geld aan uit? Nou, het blijkt dat de grootste uitgave meestal de vliegreis is. Daarna volgen accommodatie, eten en activiteiten. Dat lijkt misschien veel, maar als je bedenkt dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 4,5 keer per jaar op vakantie gaat, wordt het wat redelijker.

Wat geven Nederlanders uit aan uitgaan en excursies, dagtrips?

Het is geen geheim dat Nederlanders een natie van spaarders zijn. In feite worden ze vaak gerekend tot de zuinigste landen ter wereld. Maar wat betekent dit voor hun uitgaven aan uitgaan en excursies? Volgens een recente studie geven Nederlanders gemiddeld 33 euro per maand uit aan uitgaan en excursies. Dat lijkt misschien niet veel, maar het is toch behoorlijk veel als je bedenkt dat het gemiddelde maandinkomen in Nederland slechts € 2000 bedraagt. Maar als Nederlanders geld uitgeven aan uitgaan, besteden ze dat verstandig. Ze zijn niet bang om uit te geven aan een lekkere maaltijd of een kaartje voor een goed concert of festival, maar ze zoeken ook naar manieren om geld te besparen waar dat kan.

Welke activiteiten zijn populair?

De populairste activiteit lijkt naar de bioscoop te gaan, waar gemiddeld 7 euro per maand aan kaartjes wordt uitgegeven. Andere populaire activiteiten zijn uitgaan, naar het theater gaan en musea en galeries bezoeken. Interessant is dat Nederlanders ook graag buiten zijn: gemiddeld wordt 5 euro uitgegeven aan activiteiten als wandelen, fietsen en kajakken.

In het algemeen letten Nederlanders goed op hun uitgaven als het gaat om uitgaan. Ze zijn niet bang om zich te vermaken, maar ze zijn zich er ook van bewust dat ze daarbij de bank niet overbelasten. Hier bij aanbiedingen-kortingen.nl zullen we het internet voor je doorgronden naar de beste aanbiedingen op het gebied van vakantie, uitgaan en dagjes uit!

Wil je speciale acties, kortingscodes en aanbiedingen ontvangen die niet op de website staan? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Ongeveer 1x per maand sturen we je een e-mail.